Feedback
Total Colour Award winners

Hynds Group headquarters


From the Resene Total Colour Awards gallery — 25 Arwen Place, East Tamaki, Auckland

The concept was to create a corridor or light well through the building set between the office and warehouse part of the building.

Hynds Group offices

The building we were engaged to renovate was purpose built for Nutrimetics in the 1970s. The new focus is to relocate the Hynds Group Headquarters from four separately leased spaces into this office warehouse building.

The building is set at the end of an avenue on a peninsula of the upper Tamaki River in the heart of industrial East Tamaki. The site is surrounded by trees and water. The concept was to create a corridor or light well through the building set between the office and warehouse part of the building. This works as a conduit to the surrounding landscape, connects to new communal courtyards, provides generous office daylight, and centres the staff café and boardroom within this space. The interior light well is clad in rough sawn cedar ply panels. The ply panels, planting, lighting and windows set up a rhythm that strengthens the connection to the surrounding park land.

Modern office building exterior

Within the office section of the building, we relocated the toilets, printing and storage functions into a core zone, to maximise light to the office work areas. This in turn, centralised the air conditioning plant, allowing the office spaces to enjoy generous spaces void of suspended ceilings.

The ceilings are lined with staggered 1200mm x 2400mm clear finished pine plywood sheets running under the existing steel purlins and in some instances the pine ply sheets continue down full height-division walls. These walls, next to the lift on each level, have half circle window cut outs, also finished in curved pine plywood sills.

Modern neutral office reception

The perforated anodised sunscreens are placed over the north and west façade to mitigate solar heat gain. These are suspended on duro-galv steel frames and create a lively series of dappled circles over interior surfaces. The use of the circle motif is repeated on the floor, suspended acoustic panels, cable trays, meeting tables, kitchen cupboards and work station acoustic screens. Many of the clients’ products are pipe shaped by nature.

Surrounding the core are glazed offices that are ‘open topped’. This again keeps the space large, flexible and easy to service.

Hynds Headquarters interior

Cable trays run down the centre of the open plan space to service the open plan work areas. Acoustic floating panels and acoustic ceiling tiles are used where privacy is important. The use of twin fluorescent up/down lights also reinforces the pragmatic efficiency of the solutions provided.

The Tasmanian White Oak reception desk accommodates a courier/mail station behind a clear pine ply wall. The reception desk is gently angled and runs behind a glass reinforced concrete upstand which shields the receptionist’s personal work space.

Natural materials like clear finished ply and stained rough sawn ply enable the materials to be detailed with little fuss. They create a contrast to the glass reinforced concrete elements and resonate with the Hynds Group business philosophy of honest, straightforward, no-nonsense “what you see is what you get” service and solutions.

Colours used: Resene Alabaster, Resene Grey Friars, Resene Groovy, Resene Natural.

Products used: Resene Woodsman, Resene decorative paints.

Architectural Specifier: Xsite Architects Ltd, Director: Malcolm Taylor
Project Team: Nicola Zimmerman, Rowan Murray, Bernard Cheng
Building Contractor: Forme Properties and Aspect Interiors
Colour Selection: Resene paint and stains, Interface Carpets
Interior Designer: Xsite Architects
Painting Contractor: John Chrichton Painters
Photographer: Simon Devitt

Download a PDF of this article


Resene Total Colour Awards gallery

The Resene Total Colour Awards celebrate and encourage creative use of colour. For colour and decorating inspiration, browse through the hundreds of projects submitted...

View Award winners:  2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 |

View gallery:  2020 | 2019/18 | 2017 | 2016/15 | 2014/13 | 2012/11/10 |   Win:  Entry information

Resene Total Colour Awards 2010

Resene Paints Ltd

Resene Paints Ltd   – www.resene.com

We would love to hear from you if you wish to use Resene's images, information and ideas for social medial, blogs, newsletters and other media use. Please email update@resene.co.nz and let us know what you need, what it is for and how Resene will be acknowledged as the source of the content. We are happy to assist with most requests.

Our vision is to be respected as a trusted, ethical and sustainable company and acknowledged as the leading provider of innovative paint and colour technology. View Resene’s profile, Quality Policy, Environmental Policy and Health & Safety Policy.

Any personal data, such as name, address, phone, email details, supplied to Resene for the purposes of receiving newsletters, orders etc will be retained by Resene Paints Ltd and used only by Resene Paints Ltd and its trusted agencies for the purposes of communication/promotion/providing service to you. We do not sell, trade or otherwise transfer your personal data to outside third parties. If you wish to opt out of communication from Resene please complete our contact us form. View our full Privacy Policy.

Colours shown on this website are a representation only. Please refer to the actual paint or product sample. Resene colour charts, testpots and samples are available for ordering online.   See measurements/conversions for more details on how electronic colour values are achieved.

View Videos