Feedback
Total Colour Award winners

Burgundy bonus


From the Resene Total Colour Awards gallery

One of a block of five 70s brick and cedar clad townhouses, this property was in generally good condition, excluding the deck at the front of the unit.

Townhouse back yard

Upstairs had been refurbished very basically by the previous owner some 15 years ago. The lower level interior was in original condition and a bit of a rabbit warren, with a shower room, separate laundry room and a spare room, partitioned off the back of the garage. Alongside this was an open space that included a home handyman workbench space.

Townhouse renovation

The project included the complete restoration of the deck at the front of the house as the existing deck was rotten and very unstable, and the creation of a new purpose built self-contained suite on the lower level which would also streamline the downstairs space and make the areas flow. Along with doing these works, the entire unit has been refreshed throughout creating cohesion and consistency with the use of colour and materials.

The existing brickwork is an elegant, uncommon, longer and thinner brick in a warm almost terracotta shade. Extensive landscaping the front garden and driveway completed the upgrade so that all of the elements of the original design are highlighted.

Front of townhouse

Feature front door

The black aluminium joinery and steelwork and Resene Nero applied to the timber cladding were chosen to contrast with and complement the warm tones of the natural brick and the timber decking.

During the landscaping of the front garden, a feature tree was chosen being the Cercis Forest Pansy which is noted for its striking burgundy heart shaped foliage. It is a small multi stemmed tree with profuse pea-like rosy pink flowers that arise before the foliage in spring. Resene Belladonna for the front door was chosen to complement this and to also highlight the entrance which is slightly below street level.

Door to kitchen

Seating area on upstairs deck

Architectural specifier: Rain Studio Architects & Designers
Building contractor: RenoPro
Colour selection: Anne-Grete Videbeck, Your Space Ltd
Painting contractor: Terry Brailsford
Photographer: Chanelle Dickensen


Resene Total Colour Awards gallery

The Resene Total Colour Awards celebrate and encourage creative use of colour. For colour and decorating inspiration, browse through the hundreds of projects submitted: | View gallery |

View Award winners: | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | entry information |

Resene Total Colour Awards 2019

Resene Paints Ltd

Resene Paints Ltd   – www.resene.com

We would love to hear from you if you wish to use Resene's images, information and ideas for social medial, blogs, newsletters and other media use. Please email update@resene.co.nz and let us know what you need, what it is for and how Resene will be acknowledged as the source of the content. We are happy to assist with most requests.

Our vision is to be respected as a trusted, ethical and sustainable company and acknowledged as the leading provider of innovative paint and colour technology. View Resene’s profile, Quality Policy, Environmental Policy and Health & Safety Policy.

Any personal data, such as name, address, phone, email details, supplied to Resene for the purposes of receiving newsletters, orders etc will be retained by Resene Paints Ltd and used only by Resene Paints Ltd and its trusted agencies for the purposes of communication/promotion/providing service to you. We do not sell, trade or otherwise transfer your personal data to outside third parties. If you wish to opt out of communication from Resene please complete our contact us form. View our full Privacy Policy.

Colours shown on this website are a representation only. Please refer to the actual paint or product sample. Resene colour charts, testpots and samples are available for ordering online.   See measurements/conversions for more details on how electronic colour values are achieved.

View Videos