Feedback

Parnell Renovation


From the Resene Total Colour Awards gallery — Auckland

This weatherboard home, in Auckland’s suburb of Parnell, been transformed.

Parnell lounge and wooden floor

The generic 1980s alpine roof townhouse is unrecognisable with the addition of a rear extension to allow for a new master suite (with en suite and walk-in wardrobe) a guest bedroom, and a large double height living and lounge area. The home also has a new kitchen and adjoining dining area, reworking of entrance and back door with new laundry and powder room. Externally the garden has been refreshed, with new terraces, an outdoor deck and pergola. The design provides a relaxed escape from our clients’ busy careers and provides a space where one might sit and chat, play with children or read a book.

The palette of the kitchen is kept simple: the cabinetry is white, with A Superwhite granite benchtop to the island and stainless steel to the rear. Small tiles were used in a chevron pattern to create visual interest. The rangehood is bespoke – made of formed metal sheet. Adjacent to this is solid oak shelves which appear to float in their purpose-made metal brackets.

Exterior of house and decking area
Kitchen and screen

The screen is a simple design which separates the kitchen from the living space. It is a series of triangular battens turned 90 degrees which gives a feeling of movement as you walk closer to it. This gives privacy between the kitchen and living space while still allowing a visual connection and for light to pass from one space to another.

The living room is designed to be used in a number of ways, from sitting and talking with family and friends to watching television (hidden behind cabinetry to the left of the fire) to working in the study nook. The key feature of the room is its loftiness and a Scandinavian feel. The 4.2m stud is amplified by the library which is accessed by a bespoke oak ladder. The Scandinavian influence can be seen throughout the pastels and muted greys of the textiles and the materials such as the oak shelves, white cabinetry and Superwhite granite fire surround. A Roll and Hill pendant from ECC completes the space.

Lounge with curtains closed
Lounge area looking back to the kitchen and screen

The clients wanted a relaxed, light and airy aesthetic, with a Scandinavian influence for their new home. This can be seen in the hero spaces: kitchen and dining, through to the double-height living room. Oak floorboards were introduced throughout which were complemented with the use of Resene Pearl Lusta, used in Resene SpaceCote Low Sheen on the walls, Resene Ceiling Paint on the ceiling and Resene Lustacryl semi-gloss waterborne enamel on the screen. This feeling was continued through to the details with Resene Pearl Lusta on the kitchen and living room built in cabinetry. The look relates directly to the exterior of the home which is finished in Resene Lumbersider in Resene Merino.

Detail of shelves and ladder
Ladder and shelves
Scandinavian lounge and deck
Kitchen with wooden floors

Architectural specifier: Rogan Nash Architects
Photographer: Simon Devitt


Resene Total Colour Awards gallery

The Resene Total Colour Awards celebrate and encourage creative use of colour. For colour and decorating inspiration, browse through the hundreds of projects submitted: | View gallery |

View Award winners: | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | entry information |

Resene Total Colour Awards 2018

Resene Paints Ltd

Resene Paints Ltd   – www.resene.com

We would love to hear from you if you wish to use Resene's images, information and ideas for social medial, blogs, newsletters and other media use. Please email update@resene.co.nz and let us know what you need, what it is for and how Resene will be acknowledged as the source of the content. We are happy to assist with most requests.

Our vision is to be respected as a trusted, ethical and sustainable company and acknowledged as the leading provider of innovative paint and colour technology. View Resene’s profile and Environmental Policy.

Any personal data, such as name, address, phone, email details, supplied to Resene for the purposes of receiving newsletters, orders etc will be retained by Resene Paints Ltd and used only by Resene Paints Ltd and its trusted agencies for the purposes of communication/promotion/providing service to you. We do not sell, trade or otherwise transfer your personal data to outside third parties.. If you wish to opt out of communication from Resene please complete our contact us form. View our full Privacy Policy.

Colours shown on this website are a representation only. Please refer to the actual paint or product sample. Resene colour charts, testpots and samples are available for ordering online.   See measurements/conversions for more details on how electronic colour values are achieved.

View Videos