Feedback
From the Resene Total Colour Awards
gallery of entries

Resene Total Colour Awards
Kitchen transformation
Download PDF version

Kitchen living transformation

Merivale, Christchurch

The original kitchen was in a space separated from the dining and living by a wall. The generous entry hall ended in a door to the living and straight into the kitchen.

The designer, Ingrid Geldof, suggested opening up the space to the dining and thus the living area by removing the wall. This was followed by blocking off the door to the kitchen from the end of the entry hall and adding a new door adjacent, allowing art and a side board to be located as a focal point at the end of the entry hall and hiding the entry to the kitchen from guests. A new wall by the kitchen entrance directs guests around the relocated kitchen and provides wall space for a working pantry. The new solid American White Oak floor adds warmth and ties in well with the Oak Veneer kitchen joinery.

The original space was drab and cut off from the living and dining room. The aim was to provide a light and airy look without compromising on warmth and retaining a natural feel. A neutral palette was decided on for the kitchen using Resene Wan White and Linen Caesarstone benches. As the owners were gardeners, green was introduced in the form of Resene Lemon Grass complemented by Resene Alabaster on the ceiling and trim for a light fresh feel without being stark, with punch provided by the Resene Pacifika back painted glass splashback, which enhances the natural organic feel of the home. Clever use of LED strip lighting above the Oak wall units and under the bar enriches the glow of the bold colour and timber.

This space is easy to live in with timeless appeal and flexibility, offering family connection and flow to the rest of the home yet providing a highly functional kitchen space separate from guests.

Kitchen transformation

Kitchen transformation

Resene Wan White
Resene Wan White
Resene Lemon Grass
Resene Lemon Grass
Resene Alabaster
Resene Alabaster
Resene Pacifika
Resene Pacifika

Architectural drawings: Ian Cumberpatch
Architectural specifier: Ingrid Geldof, Ingrid Geldof Design
Building contractor: Murray Leishman
Client: Peter and Wendy Woods
Draughting: Amanda Smith
Engineer: Jim Harding
Joinery: Advanced Joinery

Resene Paints Ltd

Resene Paints Ltd   – www.resene.com

We would love to hear from you if you wish to use Resene's images, information and ideas for social medial, blogs, newsletters and other media use. Please email update@resene.co.nz and let us know what you need, what it is for and how Resene will be acknowledged as the source of the content. We are happy to assist with most requests.

Our vision is to be respected as an ethical and sustainable company and acknowledged as the leading provider of innovative paint and colour technology. View Resene’s profile and Environmental Policy.

Any personal data, such as name, address, phone, email details, supplied to Resene for the purposes of receiving newsletters, orders etc will be retained by Resene Paints Ltd and used only by Resene Paints Ltd and its trusted agencies for the purposes of communication/promotion/providing service to you. We do not sell, trade or otherwise transfer your personal data to outside third parties.. If you wish to opt out of communication from Resene please complete our contact us form. View our full Privacy Policy.

Colours shown on this website are a representation only. Please refer to the actual paint or product sample. Resene colour charts, testpots and samples are available for ordering online.   See measurements/conversions for more details on how electronic colour values are achieved.

View Videos